
NOT:burada milföy hamuru rulo şeklinde satılıyor,kullanacağım kaba göre kesip istediğim boyda hamur elde edebiliyorum, Türkiyede bu şekilde satıldığından emin değilim bunun için uzun zaman önce karşıma çıkıpta bilgisayarıma kaydettiğim denemek istediğim tarifler arasından milföy hamuru tarifini ekliyorum.
MİLFÖY HAMURU İÇİN MAZEMELER
- 4 su bardağı un
- 2kaşık sıvıyağ
- 1 su bardağı(200 gr) soğuk su
- tuz
- 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
Açmak için:
- bir miktar un
- 300 gr margarin
YAPILIŞI
- Un, yağ, tuz, sirke ve suyla kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın. Hamuru uzatıp kopararak kuvvetlice yoğurun. Üzerine nemli bez örtün. 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru ortası kalın, kenarları ince olarak dört köşe açın. 300 gr yağı merdaneyle bastırarak biraz inceltin. Hamurun ortasına koyup kenarlarını bohça katlar gibi üzerine kapatın.Altını ve üstünü unlayarak bir parmak kalınlığında uzunlamasına açın ve üçe katlayın. Tekrar aksi yönde uzunlamasına açıp üçe katlayın..Nemli bez altında 30 dakika dinlendirin.Bu aşamada hamuru buzdolabında dinlendirmeniz daha iyi olacaktır, özellikle hava sıcaksa mutlaka buzdolabına kaldırın.
- Hamuru üçüncü kez 1 cm incelikte açıp yine üçe katlayın. 20 dakika bekletin.-mümkünse buzdolabı/ Dördüncü kez açtığınızda cüzdan gibi dörde katlayın,. Tekrar 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru son kez yarım cm incelikte açın; Bu aşamadan sonra bu hamuru dilediginiz gibi kullanabilirsiniz..Milföy kullanacağınız her yerde bu hamuru güvenle kullanabilirsiniz
ÖNEMLİ BİR NOT:Milföy hamuru tarifini uzun zaman önce oluşturduğum tarif dosyamdan kopyaladığım için kaynak gösteremiyorum.
ETLİ MANTARLI MEAT PİE TARİFİ
MAZEMELER
(harcı için)
- 250 gr. mantar(küp küp doğranmış)
- 500 gr. yağsız et(minik minik doğranmış)
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- tuz,karabiber
- 1 paket taze krema(200 gr.) veya iki kepçe kadar beşemal sos( bu şekilde hazırlayabilirsiniz)
YAPILIŞI
1.minik parçalar halinde doğradığımız etleri tavaya alıp tuz ekleyelim ve kendi suyuyla kısık ateşte pişirelim,yağı ve mantarları ilave edip soteleyelim,mantarlar pişince karabiber ekleyip ocaktan alalım.
2.hamurumuzu kullanacağımız kabın içini dolduracak şekilde keselim ve yağlanmış fırın kabına yerleştirelim,harcı içine ekleyelim ve üzerine kremayı veya beşemal sosu ilave edelim.son olarak kabımızın üzerini örtecek bir hamur parçası daha hazırlayıp harcın üzerini tamamen kapatacak şekilde örtelim,kenarlarını parmaklarımızla sıkıştıralım.
3.üzerine kürdan yardımıyla birkaç delik açalım, ve 170 derecede ısınmış fırında hamurun altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim.
NOT beyaz krema sevmeyenler etleri pişirirken salça ilave edip salçalı sosulu hazırlayabilir
Ayrıca milföy hamurunun ağır geleceğini düşünenler sayfadaki kiş böreği tarifinin hamurunu kullanabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder