29 Nisan 2009 Çarşamba

HELLİM PEYNİRLİ PATLICAN SARMASI


Bu lezzetli salatayı daha önce birçok yemek dergisinde görmüştüm(farklı sunumlarla) Denemek için fırsat kollarken, markette rastladığım albenili taze patlıcanlar sayesinde sonunda denemek için gün doğdu.
işte tarifi!

MAZEMELER
  • 1 paket hellim peyniri(uzunlamasına dilimlenmiş)
  • 2 adet büyük boy kemer patlıcan(uzunlamasına dilimlenmiş
  • bir avuç kadar kuru dometes(sıcak suda yumuşatılmış)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak(ezilmiş

HAZIRLANIŞI

  1. peyniri kaynar suda çok az beklettikten sonra soğuk suya tutup süzelim
  2. zeytinyağını, kekik, pulbiber, sarmısak ve tuzu yayvan bir kapta karıştırıp sos hazırlayalım
  3. peynirleri tost makinasının çizgili ızgarasında iki taraflı kızartalım
  4. patlıcan dilimlerini sosa bulayıp aynı şekilde tost makinasında iki taraflı iyice kızartalım
  5. peyniri patlıcanın içine koyup saralım
  6. en üste kuru domates dlimleri koyu kürdanla tutturalım

TARİFTEN NOTLAR

Davet sofraları için çok lezzetli sıcak bir aperitif olmasının yanında soğukta servis edilebilir. Ayrıca, sarmadan çeşitli yeşilliklerle (özellikle roka) normal salata şeklinde hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder