13 Nisan 2009 Pazartesi

İNEGÖL KÖFTE VE FIRINDA KEKİKLİ PATATES




Yıllardır eşimin dilinden hiç düşürmediği meşhur Emek köftecisinin(Ankaralılar bilir) sırrını keşfettim sonunda işte size geleneksel inegöl köfte!
MAZEMELER
1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
Yarım su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

YAPILIŞI

Kıymayı yoğurma kabına alıp, ekmek içi, su, ve tuzu ekleyip, yoğuralım, bu şekilde buzdolabında bir gün bekletelim.
Ertesi gün erkenden karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırıp, köpüren karışımı kıymanın üzerine dökelim, soğanlarıda ekleyip, karışana kadar tekrar yoğurup, şekil verelim. Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkarıp, oda sısında 10 dakika ılıdıktan sonra yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapalım.kimyon, ve pulbiberle servis yapmak iyi fikir!

NOT Tarif Ev Cini ne ait, Teşekkürler Ev Cini!

Bu tarifin ölçüsünden yaklaşık 40 adet köfte çıkıyor,(ben genelde yarım ölçek yapıyorum) Ev Cini köftelerin bir kısmını buzlukta saklayıp, çözmeden pişirmeyi tavsiye ediyor!

FIRIN POŞETİNDE KEKİKLİ PATATES

1 kg minik patatesleri ,1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlayıp, fırın poşetinin içinde ,180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirip köfte ve benzer yemekler ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder