8 Nisan 2009 Çarşamba

İSLİM KEBABI



Daha önce tarifini yazmış olsamda bu lezzetli yemeği tekrar güncellemek istedim,belki hala denemeyenleriniz vardır diye ısrarlarımı sürdürüyorum....
MAZEMELER(8 ADET İÇİN )
*6 adet ince uzun patlıcan
*3 adet sivribiber*2 adet domates
*1 adet soğan*8 adet orta boy soğan büyüklüğünde az yağlı parça et
*1 çorba kaşığı salça
*tuz, karabiber, sıvıyağ

YAPILIŞI
Soğanı ince ince doğrayıp,tencerede kızan yağa atalım,üzerine salçayı ekleyip yağda erittikten sonra parça etleri ekleyip suyunu bırakana kadar kavuralım,üzerini geçecek kadar kaynamış su koyup ,tuz ve karabiberi ekleyelim,kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirelim.patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına ince ince doğrayalım,geniş bir tavaya yağ koyup patlıcanları kızmış yağda kızartalım kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım,birkaç kızarmış patlıcan dilimlerini tabağa ince uçları üst üste gelecek şekilde koyalım,içine sudan çıkardığımız parça etlerden koyup patlıcanları kapatalım,en üstüne bir dilim domates ve bir dilim biber yerleştirip kürdanla tutturalım,hazırladığımız parçaları fırın tepsisine alıp üzerine tencerede kalan et suyunu ekleyip biberler ve domatesler pişene kadar bir süre daha fırında pişirelim.
NOT:dilerseniz et yerine kıyma kullanıp klasik köfte harcı yapıp, top şeklinde yuvarlayarak,kızarmış patlıcan dilimlerine sararak fırında pişirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder