24 Nisan 2009 Cuma

TARÇINLI BONCUK KURABİYE


Bunlarda sevgili yengemin yıllardır yaptığım, sirin kurabiyeleri!
MAZEMELER
*1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 peket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu(kendinden kabaran un kullandığım için üzerleri çatladı)
*3 çorba kaşığı pudra şekeri
*alabildiği kadar un
*süslemek için tarçın ve pudra şekeri,
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
1.Tüm mazemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim en son cevizi ekleyip hamura yedirelim.
2.fırın tepsisini hafif yağlayalım ve hamurumuzdan boncuk büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim
3. 180 derecede ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim
4.sıcakken üzerine tarçın, pudra şekeri karışımını çay süzgeci yardımıyla serpiştirelim
NOT vakumlu saklama kabında uzun süre saklanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder