8 Nisan 2009 Çarşamba

İÇ PİLAV


Yukarıdaki dolma tarifinde verdiğim iç pilav tarifini ayrıca fotoğraflayıp yazmak istedim, çünkü bu şekilde hazırladığım iç pilavı çeşitli dolmalarda kullanıyorum,tüm tavuk dolması,kaburga dolması vsr.
MAZEMELER
*2 adet domates(soyulmuş küp küp doğranmış)
*1.5 su bardağı pirinç
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*3 yemek kaşığı çam fıstığı
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tarçın
*yarım demet dereotu
*yarım limon suyu
*1 kesme şeker
*1 çay bardağı kaynamış su
*yarım su bardağı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI
Soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar zeytinyağında kavuralım, pirinci ayıklayıp suyunu süzelim ve tencereye ekleyelim, pirinçler tane tane olunca dereotu hariç diğer tüm malzemeleri ilave edelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim, doğranmış dereotunu ekleyip, bir kez karıştırıp soğumaya bırakalım.
Bu şekilde hazırladığımız pilavımızı her türlü dolmada iç mazeme olarak kullanabiliriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder