16 Nisan 2009 Perşembe

HUMUS



Lübnan mutfağına özgün olan bu tada, ülkemizdede akdeniz mutfağında rastlamak mümkün.Daha önce birkaç kez girişimde bulunmuş fakat becerememiştim, son girişimim fiyaskoyla sonuçlanınca kendimden ümidi kesmiştim. Eşimin ısrarıyla(Birazcıkta becerememe duygusunun hırsıyla) tekrar denemeye karar verdim ve bu defa hiç üşenmeden haşlanmış nohutların kabuklarını teker teker soydum, sonuç başarılı olunca, tüm zahmetlere değdi.(çokta zor değilmiş aslında) işte tarifi!
MAZEMELER
*1 su bardağı nohut
*yarım su bardağı tahin
*yarım su bardağı zeytinyağı
*4-5 diş sarımsak
*3 limon un suyu
*tuz
*üzeri için zeytin, turşu, maydanoz veya kimyon,pulbiber
YAPLIŞI
Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. blendırdan geçirilir veya havanda dövülür. Ayrı bir kapta, tahin, dövülmüş sarmısak, tuz konur.
Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.veya tereyağında pulbiber ve kimyon kızdırılıp üzerine gezdirilir
NOT kıvamının tabağa yayılacak şekilde olması gerekiyor, eğer katı olursa yarım bardak kadar su eklenebilir veya tahinin miktarı arttırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder