26 Nisan 2009 Pazar

RİCOTTOLU MANTAR DOLMASI

Daha önce sayfaya minik mantar dolmaları eklemiştim, oğlumun mantarı ne kadar çok sevdiğinde bahsetmişimdir.Eee malumunuz olduğu üzere evde ricotto peyniri üretmeye başlamışken bu tarifi de eklemeden edemedim.
Bu defaki dolmaların farkı peynirin pişmemesi.Ayrıntıları aşağıda!
MAZEMELER
*10 adet büyük boy dağ mantarı
*500 gr. rikotto
*birkaç dal maydanoz(ince ince kıyılmış)
*zeytinyağı
YAPILIŞI
1.Mantarları yıkayıp kuraladıktan sonra, tuzlayıp aleminyum folyoya saralım ve 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim( suyunu çekene kadar)
2.Fırından çıkardığımız sıcak mantarların içine peynir harcını doldurup üzerine zeytinyağı gezdirelim ve son olarak kıyılmış maydanozla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder