27 Mart 2009 Cuma

FIRNDA PEŞAMAL SOSLU PATATES


İşte et, tavuk, balık yemeklerinin yanına benim sıkça yaptığım pilava alternatif bir lezzet.Hayal gücünüzü kullanarak başka sebzelerle de denemenizi öneririm...

MAZEMELER
*1kg.patates(haşlanmış)
*1 litre süt
*2 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*200 gr kaşar peyniri(rendelenmiş)

YAPILIŞI
Haşlanmış patatesleri dilimleyip, fırın kabımıza dizelim.Diğer taraftan beşemal sos pişirmek için ısınmış tencerenin içinde yağı eritelim,unu ekleyip kavuralım,çırpma teli yardımıyla sütü yavaş yavaş ilave edelim,sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim,pişen sosu patateslerin üzerine gezdirerek dökelim, son olarak en üste peyniri serpip 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızaranakadar pişirelim.

1 yorum:

  1. oldukca lezzetli ana yemeklerin yanında pilav yerine herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil