26 Nisan 2009 Pazar

HAVUÇLU KEK

İşte size lezzetli, besleyici, dayanıklı, kolay bir kek tarifi!
MAZEMELER
  • 3,5 su bardağı un
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında ılıtılmış)
  • 2 su bardağı esmer toz şeker
  • 200 gr.terayağı(eritilip oda sıcaklığında ılıtılmş)
  • 2,5 su bardağı soyulup rendelenmiş havuç
  • 200 ml. taze krema
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
  1. YAPILIŞI
    İşe fırını 180 derecede ısıtmakla başlayalım, bu sırada, Un, tuz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte elekten geçirelim.
  2. Mikser yardımı ile, yumurtaları, şeker ve limon suyunu birlikte birkaç dakika çırpalım,
  3. Sırayla tereyağı ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim, iyice çırptıktan sonra
  4. tahta bir kaşık yardımı ile elenmiş kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek karıştıralım, Rendelenmiş havuçları ve cevizleri ekleyerek karışıma eşit şekilde dağıtalım.(koyu kıvamlı bir hamur elde edelim)
  5. Kek kalıbına yağlı kağıt serelim ve kenarlarını unlayıp, hamuru içine boşaltalım, 50-55 dakika pişirelim. Oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra üzerini süsleyip servis yapalım.
ÜZERİ İÇİN
  • 1 paket krem şantiyi 1 bardak suyla hazırlayıp üzerine sürülerek servis yapılabilir .
Veya
  • 200 ml. soğuk taze krema ve yarım su bardağı pudra şekerini çırparak daha akışkan bir krema elde edebilirsiniz
Not kremayı hazırlamadan önce çırpma kabı ve mixer uçlarını bir süre buzlukta bekletip soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder