29 Nisan 2009 Çarşamba

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI

Geçen hafta resimlerini ekleyip tarifini yazamadan, beni elden ayaktan düşüren bir rahatsızlık geçirmiş ve biliyorumki bazılarınızın merakla beklediği bu nefis çorbanın tarifini ekleyememiştim.
Neyseki şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.Yeni denemeler girişimlerinde bulunamasamda ,galiba dinlenmek için hasta yatağımda geçireceğim birkaç günü sizelere bol bol yazarak geçireceğim...
Sağlıcakla kalın.
MAZEMELER
  • 3 adet kabak
  • 1 patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • süslemek için dereotu veya nane
  • yarım adet limonun suyu
YAPILIŞI
1.Kabak ve patatesin kabuklarını soyup, rendeliyoruz.
2.Tencede ince ince doğradığımız soğanı, zeytinyağında hafifçe kavurduktan sonra, ince ince kıydığımız sarmısakları ekliyoruz. Bu aşamada unu da ekleyip, 1-2 dakika karıştırarak kavuruyoruz ve sütü ilave ediyoruz.
3.Rendelenmiş kabaklarıda ekledikten sonra 2 su bardağı kaynamış su ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kabaklarımız pişince tuz ve karabiberi koyup, ocaktan alıyoruz.
4.Blenderdan geçirdiğimiz çorbamızı dereotu yaprakları veya nane limon ile servis yapıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder