8 Nisan 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE

Yeşil fasulyeyi ana yemek olarak pişiriyor olsamda, ana yemekten önce garnitür olarak sunmakta iyi fikir!
MAZEMELER
* Yarım kg. yeşil fasulye ( ayıklanıp yıkanmış)
*1 adet soğan
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*yarım kırmızı biber
*3 adet domates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*yarım limon suyu
YAPILIŞI
İnce ince doğradığımız soğanları , kızan yağın içine aktarıp kavuralım, verev şekilde doğradığımız fasulyeleri kavrulan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edelim, tencenin kapağını kapatıp, kısık ateşte fasulyeler renk değiştirken, domatesleimizi soyup küp küp doğrayalım, iyice kavrulan faslyelere, domatesleri, tuzu, şekeri, limon suyunu ekleyip, kısık ateşte domatesin suyuyla pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder