14 Nisan 2009 Salı

TÜM TAVUK DOLMASI


Bugün akşam yemeğinde bizimkilere bir ziyafet vermeyi planlayıp işe koyuldum,Tavuğu fotoğraflama işini soğumasını istemediğim için servis vaktine bırakınca, sadece bu tarafını yakalayabildim...
MAZEMELER
*1iri tavuk
*yanında pişirmek için patates ve havuç
*fırın poşeti
SOSU İÇİN
*2 çorba kaşığı yoğurt
*2 diş sarmısak(ezilmiş)
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı kekik
*yarım limon suyu
İÇ PİLAVI İÇİN
*1 kahve fincanı pirinç(ayıklanıp yıknmış)
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı çam fıstığı
*1 tatlı kaşığı kuş üzümü
*1 çay kaşığı tarçın
*1 tane küp şeker
*birkaç dal dereotu
*1kahve fincanı kaynamış su
YAPILIŞI
Tavuğu hafif tuzlayıp doldurmaya hazır hale getirelim.Sos mazemelerinin hepsini iyice karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.Pilavı pişirmek için teryağını tencerede eritip çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuralım.üzerine pirinçleri ekleyip tane tane olanakadar kavurmaya devam edelim, kuş üzümünü, tuzu, şekeri,tarçını ve suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim, ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu ilave edelim,yarı pişmiş olan pilavımızı soğumaya bırakalım.
Hazırladığımız tavuğun içine iç pilavı doldurup ağzını patates ve havuç dilimleriyle kapatalım, fırın poşetinin içine yerleştirdikten sonra, sosu üzerine hertarafına eşit dağılacak şekilde sürüp, poşetin ağzını kapatalım,(poşeti iğne ucuyla birkaç yerden delmeyi unutmayalım) 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 60 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder