8 Nisan 2009 Çarşamba

BROKOLİLİ PON PON BÖREĞİ

Daha önce peynirlisini denemiş ve tüm ev halkı çok sevmiştik bu şirin pon ponları işte buda brokolosi.
(Tarifin aslına http://www.portakalagaci.com/ adresinden ulaşabilirsiniz
MAZEMELER
*12 adet kare milföy hamuru
*100 gr. beyaz peynir
*300 gr.brokoli(haşlanmış,püre haline getirilmiş)
*kalıbı yağlamak için tereyağı,
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 diş sarmısak
*yarım limon suyu
*24 adet kürdan
YAPILIŞI
Mufin kalıplarımızı yağlayalım, dolaptan çıkardığımız milföy hamurlarını çözülene kadar bekletelim, bu sırada blendırdan geçirdiğimiz brokoli ile peyniri, yağı, tuzu,limon suyunu, sarmısağı karıştırarak iç mazememizi hazırlayalım, hamurların içine iki çorba kaşığı kadar iç koyup hamurun uçlarını birleştirip büzelim. Bu şekilde hazırladığımız pon pon ları mufin kalıbında yerleştirip 200 derecede önceden ısıtılış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
NOT:Sıcak iken servis yapılamasını tavsiye ederim, bunun için börekleri önceden hazırlayıp, servisten 15 _20 dakika önce pişirmeye başlayabilirsiniz

1 yorum:

  1. pacanga böregi
    1 paket yufka 1 paket sucuk 1 domates 1 biber 200 gr peynir 1 bar süt 3 corba kaşıgı sıvı yag ve 1yumurta
    yapılışı .
    sucugu julyen sekilde dograyıp kavuralım kavurduktan sonra domatesi biberi dograyalım ve peyniri ekleyip içlik hazırlayalım daha sonra yufkayı acıp süt yumurta ve yagdan bi sos hazırlayalım yufkanın üzerine fırca yardımıyla iyice sürelim daha sonra yufkanın kenarlarını içe dogru katlıyor ve dörte bölüp hazırladıgımız icligi yufkanın icine koyup muska şeklinde katlayalım ve yaglı kagıt koydugumuz tepsiye dizelim ve 150 veya 200 derecede pişirelim afiyet olsun

    YanıtlaSil