16 Nisan 2009 Perşembe

AYŞE HANIMIN ŞEKERPARESİ

MAZEMELER

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

    HAZIRLANIŞI
  1. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın ve 5 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatmaya devam edin, ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  2. Şeker pare için Tüm mazemeleri sırasıyla yoğurma kabına alın, son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu karışıma yavaş yavaş yedirip yumuşak bir hamur elde edin
  3. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin, tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin
  5. Şeker pareleri fırından alıp ılımış şerbeti üzerine gezdirerek dökün
  6. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder