- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın ve 5 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatmaya devam edin, ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Şeker pare için Tüm mazemeleri sırasıyla yoğurma kabına alın, son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu karışıma yavaş yavaş yedirip yumuşak bir hamur elde edin
- Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin, tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin
- Şeker pareleri fırından alıp ılımış şerbeti üzerine gezdirerek dökün
- Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder