28 Nisan 2009 Salı

İTALYAN USULÜ MANTAR SOSLU MAKARNA

Bu makarnayı en son İzmir seyehatinde eşimin ablası gezmekten yorulmuş bizlere öğle yemeği olarak hazırlamıştı, yorgunluğun üzerine çok iyi gelmişti. O günden buyana özellikle mantar seven oğlum için pişiriyorum. Aramızda belki mantar seven başkalarıda vardır diye düşünerek bu defa sayfaya ekledim...
MAZEMELER
( 6 KİŞİLİK)
  • 1 paket makarna
  • 300 gr. mantar(küp küp doğranmış)
  • 1 paket taze krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
  1. Tencereye tereyağını koyup kızdıralım,unu ekleyip biraz kavurduktan sonra kremayı ekleyerek çırpma teliyle hızlı hızlı karıştıralım(un topaklanmasın)
  2. sütü ve tuzu ekleyip süreki karıştırarark pişirelim.
  3. Diğer yandan tavaya terayağı ve mantarı alıp soteleyelim(konserve kullanacaksanız buna gerek yok)pişen sosun içine mantarları ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra haşlanmış makarna üzerine dökerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder