8 Nisan 2009 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI


Kerem Berk mantarı çok seviyor, haliyle alişveriş listelerimizden ,mutfağımızdan hiç eksik olmuyor mantar, en çokta Değerli arkadaşlarımız Aslı ve Fatih çiftinin tarifi olan bu çorbayı pişiriyorum, her defasında onları özlemle anarak...

MAZEMELER
  • Yarım kg. mantar
  • 1 kg. süt
  • 1 paket taze krema
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI

  1. Tencereyi ocağa alıp, unu aktaralım, sürekli karıştırarak renği hafif koyulaşana kadar kavuralım.
  2. 3 kaşık tereyağını ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edelim, çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak kremayı sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim, kaynama aşamasına kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Diğer taraftan ince ince dilimlediğimiz mantarları, 2 kaşık tereyağını erittiğimiz ayrı bir tencereye alıp kavuralım, bıraktıkları suyu çekene kadar orta ateşte pişirmeye devam edelim.
  4. pişen mantarları sosun içine aktarıp tuzu ekleyelim, birkaç taşım daha kaynatırken, dibinin tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder