26 Nisan 2009 Pazar

ISPANAKLI KİŞ BÖREĞİ


Uzun zamandır denemek istediğim bu tarifi sonunda çaya gelecek olan misafirlerimi bahane ederek denedim. tarifin aslında milföy hamuru kullanılıyordu ama ben hafif olmasını istediğim için klasik kiş böreği hamuru hazırladım.
dilerseniz milföy hamuru işinizi kolaylaştırabilir.


İÇ HARCI İÇİN MAZEMELER
*2 deste ıspanak(yıkanmış iri iri doğranmış)
*1 adet soğan(ince ince kıyılmış
*250 gr. beyaz peynir(ezilmiş)
*zeytinyağı
*tuz

HAZIRLANIŞI
Yağın içine soğanları atıp kavuralım, ıspanakları ekleyip soteleyelim, ıspanaklar suyunu çekince tuz ekleyip ocaktan alalım,beyaz peyniri ekleyip karıştıralım.
Bu şekilde hazırladığımız harcımızı kiş hamurunun üzerine yayalım.

HAMURU İÇİN MAZEMELER
*6 kahve fincanı un
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı toz maya
*Yarım su bardağı ılık su
* 1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Unu hamur kabına alıp ortasını açın. 2 kaşık sıvıyağ, toz maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu ekleyip karıştırın. Gerekirse biraz daha ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamuru memli bezle örtüp 5 dakika bekletin.Merdane yardımıyla açarak fırın kabının içini kaplayacak şekilde serin, iç mazemeyi üzerine döşeyip, 200 derece ısıtılmış fırıda 10 dakika pişirip daha sonra fırını 180 dereceye düşürüp üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder