11 Mart 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK


Bu yemek aslında eşimin yıllar önce (evliliğimizin ilk günlerinde) hiç kabak yemeyen bana, kabağı sevdirmek için yaptığı ve başardığı bir tarif.Zaman geçtikçe mutfağa pek uğramayıp, tariflerini ve yemek yapma zevkini bana devr ettiği için, hala onun pişirdiği yemeğin daha güzel olduğunu savunsamda,artık bu yemeği ben yapıyorum.
MAZEMELER
*3 adet kabak(alacalı soyulup,dörde bölüp küp küp doğranmış)
*3 adet domates (soyulmuş,küp küp doğranmış)
*2 adet patates(soyulmuş,küp küp doğranmış)
*1 adet soğan(ince ince kıyılmış)
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*yarım limon un suyu
YAPILIŞI
Zeytinyağını tenceremizin dibine döküp soğanları üzerine yerleştirelim,patatesleri,kabakları
,domatesleri sırasıyla tencereye yerleştirdikten sonra üzerine yarım çay bardağı kaynamış su yu ve tuzu ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim,piştikten sonra limon suyunu ekleyip servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder