11 Mart 2009 Çarşamba

FIRINDA BALIK


Oğlumun hayatımıza katldığı ilk günlerden buyana,evimizde bir çok şey değişti,buna yemek alışkanlıklarımız dahil,işte mutfağımızda çok sık pişen sağlıklı,lezzetli,pratik bir yemek tarifi...Berk balığın resmini ekranda görünce,gözlerini kocaman açarak bana''Anne neden baliğımızı bloğuna koydun,hani onu akşam yiyecektik'' diyinceki hali çok komikti..
MAZEMELER
*1 kg.balık
*3 adet patates
*3 adet domates
*1 adet soğan
*1 adet biber
*1 çay bardağı zeytin yağı
*5 adet defne yaprağı
*1 adet limon
*tuz
YAPILIŞI
Tepsiye zeytin yağının yarısını boşaltıp hertarafını yağlayalım,balığımızı tepsiye alıp içini ve dışını tuzladıktan sonra defne yapraklarını içine ve altına yerleştirelim,soğanı piyazlık doğrayıp tepsinin en altına dizelim,üzerine patatesleri,domatesleri,ve biberi iri iri doğrayıp dizelim ,limonun suyunu sıkmadan önce iki ince dilim kesip balığın içine yerleştirelim,daha sonra limonu sıkıp suyunu sebzelerin ve balığın üzerinde gezdirelim,tuz ve yağın kalanını aynı sekilde tepsiye ilave ettikten sonra üzerini aleminyum folyo ile kapatıp 250 c fırında yaklaşık bir saat pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder