11 Mart 2009 Çarşamba

ET HAŞLAMA VE KAJU LU PİLAV


Bu yemek te mutfağımızda sıkça pişen ve hepimizin çok sevdiği lezzetler arasında,oğlumun bebeklik zamanlarındaki ilk tatlarından olan bu yemek aynı zamanda çocuklar için çok faydalı olan kemik iliği deposu...
İşte tarifi!

ET HAŞLAMA
MAZEMELER
(3 kişilik)
*3 parça kemikli kuzu kolu
*3 adet patates
*3 adet havuç
*1 adet limon
*2 çorba kaşığı nişasta
*3 litre su
*tuz

YAPILIŞI
Etleri büyük bir tencereye alıp orta ateşte çevirelim,üzerine suyu ve tuzu ekleyip ,etler yumuşayana kadar pişirelim,patates ve havuçları da suya atıp beraberce pişirdikten sonra ,limonu sıkıp tencereye ekleyelim,son olarak yarım çay bardağı suda erittiğimiz nişastayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alalım.

KAJU LU PİLAV
MAZEMELER
*1 su bardağı pirinç
*1.5 su bardağı su
*1 çay bardağı kaju
*1 tatli kaşığı tuz
*1 adet küp şeker
*1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
(ben tereyağı kullandım)

YAPILIŞI
Tenceye yağı ve kajuyu alıp orta ateşte rengi pembeleşene kadar kavuralım,üzerine yıkanıp süzülmüş pirinçleri ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra suyu,tuzu şekeri sırasıyla tencereye alıp,tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder