11 Mart 2009 Çarşamba

COOKIE(AMERİKAN KURABİYELERİ)



Bu gün kurabiye yapmaya karar verdiğimde aklıma eşimin Amerika'da yaşadığı süre içinde çok sevdiği ve sürekli anlattığı bu kurabiyeler geldi,tarifi iki yıl önce Senegal'de iken denemiş fakat orada gerekli mazemelerin tamamını bulamadığım için başarılı olamamıştım.tutturamadığım tarifleri tekrar denememe gibi bir prensibim olsada,kurabiyeler fırından çıktıktan sonra 'iyiki denemişim'' dedim...
MAZEMELER
*100 gr. tuzsuz tereyağı(oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
*1 su bardağı kahverengi şeker
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1.5 su bardağı un
*1 yumurta
*2 tatlı kaşığı vanilya esansı(veye bir paket vanilya)
*yarım çay kaşığı tuz
*yarınm çay kaşığı karbonat
*yarım çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı(yıkanmış küp küp doğranmış)
YAPILIŞI
Büyük bir kabın içerisine tereyağını,kahverengi şekeri ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpalım,yumurta ile vanilyayı ekleyip,biraz daha karıştırdıktan sonra,unu,karbonatı,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip,yumuşak olan hamuru elimizle yoğuralım,son olarak kuru meyvelerimizi ekleyip karıştırdıktan sonra,fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurumuzdan minik parçalar alalım,avucumuzun içinde yuvarladıktan sonra hafifçe bastırıp(çok düzgün şekil vermey gerek yok) tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim(pişince yayılma özelliği gösterdiği için aralık bırakmaya özen gösterelim).
170 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim,piştikten sonra hala yumuşak olacağından fırın telinin üzerinde sertleşene kadar soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra,hava almayan bir kapta kurabiyelerimizi uzun süre saklayabiliriz.
NOT Dilerseniz bu tarifin içerisine her türlü kuru meyveyi,çikolatayı,fındık,ceviz gibi kuru yemişleri ekleyebilirsiniz.
Ayrıca tuzsuz tereyağı bulamassanız tuz eklemeden tuzlu tereyağı kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. çok leziz gözüküyolar,tarifi enkısa zamanda bekliyorum,
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,son zamanlarda sayfa düzenlemesinden dolayı yaşanan gecikmelerden dolayı üzgünüm.işte tarifi,tecrübelerinizi bize yazmayı unutmayın!

    YanıtlaSil