11 Mart 2009 Çarşamba

ZENCEFİLLİ VE BALLI BALIK FİLE


Bu gün eve dönerken yol kenarında karşımıza çıkan ''fish market'' tabelasıyla aniden evin yolu değişti, ve kendimizi koskocaman bir balık pazarının içinde bulduk, ilk önce öğle yemeğini taze okyanus balğıyla yapmayı planlamış olsakta ,çıktığımızda bize bir ay yetecek kadar balık almış olduğumuzu farkettik.
İşte buda balık yemeklerinin başlangıcı olsun...


MAZEMELER
*1kg. balık filesi
*2 adet limon
*1 çorba kaşığı bal
*2 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
*1tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı zencefil (ben taze zencefili rendeleyerek kullandım)
*1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber


YAPILIŞI
Bir kaseye limon suyunu, balı, tereyağını, zencefili, tuzu koyup iyice çırpalım, tek kişilik porsiyonlar şeklinde kestiğimiz balığımızı, hazırladığımız sosun içine bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra, üzerine karabiberleri serpiştirip, üzerini aluminyum folyo ile kapatalım, 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.

NOT: Bu yemek ile fırında kaşarlı patates yapmayı düşünsemde, dolapta dünden kalan pirinç pilavını farkettiğimde vazgeçtim.Avakado salatası ile iyi birer üçlü oldular...

1 yorum: