23 Mart 2009 Pazartesi

TUZLU YOĞURT

Hatay'ın nadide lezetlerinden biridir tuzlu yoğurt, iştah açıcı kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır.
Sevgili Hülya Hanım ile her bir araya gelişimizde, Hatay'ın zengin mutfağından bahsederiz, özlemle ve keyifle...
Kökleri Hatay'a dayanan bu nazik Hanımın yapıp gönderdiği yoğurtları, sizinle paylaşmadan edemedim.
Yapımı çok kolay olan bu toplar, aslında sizin yaratıcılığınıza çok açık, tülbent yardımıyla suyunu katılaşana kadar süzdüğünüz yoğurdu minik toplar halinde şekillendirip üzerine dilediğiniz baharatlardan serpiştirebilir, hatta, susam, dövülmüş ceviz içi gibi lezzetlendiricilere bulayıp, bu şekilde zeytin yağının içinde uzun süre saklayabilrsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder