11 Mart 2009 Çarşamba

ANNEANNE ÇORBASI (SÜTLAÇ)


Berk ile beraberki son Türkiye seyehatimizin dönüşünde {sütlac ın adı değişti} üç yaşındaki oğlum ne yemek yapalim konusunda her fikrini sorduğumda ''anneanne corbasi ''dedigi ve benimde bunun nedemek olduğunu aylar sonra anlayabildiğim icin annemin sütlaç tarifini ilk defa denedim{Berk bugün öğle uykusundan uyandığında anneanne çorbası yiyecegi icin yatagina cok mutlu girdi}

MAZEMELER
*2.5 litre süt
*yarım su bardağı pirinç
*1 çorba kasığı nişasta(mısır nişastası kullandım}
*1 paket vanilya*1su bardağı toz şeker

YAPILIŞI
pirinçleri bir gece önce ıslatalım,sütü büyük bir tencereye alıp içine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ,pirinçler yumuşayana kadar piştikten sonra, küçülmesi için blender dan geçirelim,1 bardak toz şekeri ekledikten sonra birtaşim daha kaynatalım{şeker eriyene kadar} yarım çay bardaği ılık suda erittiğimiz nişastayı ve vanilyayi ekleyerek karıştıralım ,kaselere alıp buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder