11 Mart 2009 Çarşamba

İSLİM KEBABI


İslim Kebabı,bizim misafir yemeğimiz, ne zaman yemeğe misafirimiz gelecek olsa '' ne yemek yapsam'' sorusunun cevabı bu yemek olur. Bu hafta evimizde ağırladığımız misafirimiz için fırında balık yapmayı planlasam da konuğumuzun balık sevmediğini öğrenince islim Kebabı yapmaya karar verdim.Kayın validemin ve eşiminde çok beğendiği bu yemeği her yapışımda takdirleri topluyorum.
MAZEMELER
(8 ADET İÇİN )
*6 adet ince uzun patlıcan
*3 adet sivribiber
*2 adet domates
*1 adet soğan
*8 adet orta boy soğan büyüklüğünde az yağlı parça et
*1 çorba kaşığı salça
*tuz, karabiber, sıvıyağ

YAPILIŞI
Soğanı ince ince doğrayıp,tencerede kızan yağa atalım,üzerine salçayı ekleyip yağda erittikten sonra parça etleri ekleyip suyunu bırakana kadar kavuralım,üzerini geçecek kadar kaynamış su koyup ,tuz ve karabiberi ekleyelim,kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirelim.patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına ince ince doğrayalım,geniş bir tavaya yağ koyup patlıcanları kızmış yağda kızartalım kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım,birkaç kızarmış patlıcan dilimlerini tabağa ince uçları üst üste gelecek şekilde koyalım,içine sudan çıkardığımız parça etlerden koyup patlıcanları kapatalım,en üstüne bir dilim domates ve bir dilim biber yerleştirip kürdanla tutturalım,hazırladığımız parçaları fırın tepsisine alıp üzerine tencerede kalan et suyunu ekleyip biberler ve domatesler pişene kadar bir süre daha fırında pişirelim.
NOT:dilerseniz et yerine kıyma kullanıp klasik köfte harcı yapıp, top şeklinde yuvarlayarak,kızarmiş patlıcan dilimlerine sararak fırında pişirebilirsiniz .

1 yorum:

  1. kıymalı süper oluyo hafta bi kere mutlaka pişiririm herkesin denemesini tavsiye ederim

    YanıtlaSil