11 Mart 2009 Çarşamba

ISPANAKLI KEK


Bu sabah oğlum için, oyun gurubuna giderken yanımıza alabileceğimiz abur cubur dışında ama bir o kadar sevimli, fakat daha besleyici bişeyler hazırlamayı düşünürken, aklıma eskiden sıkça yaptığım bu kek geldi.
gerçektende renkli olduğu için Berk in ilgisini çekti ve üzerindeki kremşanti, hiç itiraz etmeden saklama kabındaki kek dilimlerini yalayıp yutmasına yetti...
MAZEMELER
*1,5 su bardağı toz şeker
*3 yumurta
*1 çay bardağı haşlanmış ve püre haline getirilmiş ıspanak
*5 kahve fincanı un
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
ÜZERİ İÇİN
*1 paket keremşanti(hazırlamak için 1 bardak süt)
*dövülmüş antep fıstığı
YAPILIŞI
şeker ile yumurtayı geniş bir çırpma kabına alarak mikserle birkaç dakika çırpalım,üzerine ıspanağı ve yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra, unu, karbonatı, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştıralım, karışımı yağlanmış bir kek kalıbına alıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim,pişen keki soğumaya bırakıp,kremşanti yi hazırlayalım soğuyan kekimizin her tarafını kermşanti ile kapladıktan sonra antep fısığı ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder