11 Mart 2009 Çarşamba

ELMA TATLISI


Bugün dolapta uzun zamandır bekleyen,çürümeye yüz tutmuş elmaları değerlendirmek için nette gezerken,portakal ağacında sevgili Haticenin Elma tatlısı tarifine rastladım.Beni yakından tanıyanlar evimde elma gibi çok sevdiğim bir meyvenin çürüyecek kadar beklemiş olmasına şaşırmış olabilir,malesef ortadontik bir sebepten dolayı dişlerime takılan teller elma gibi sert yiyecekleri yememi zorlaştırdı,bir süreliğine çok sevdiğim elmayı bu şekilde yemek fikri de çok güzel...
NOT: herzamanki gibi bulduğum tarife sadık kalamadığım için denediğim tarifi yazıyorum.
MAZEMELER
*5 adet elma
*750 ml. süt
*5 çorba kaşığı şeker{elmalar için }
*5 çorba kaşığı şeker {muhallebi için}
*1 yumurta*2 çorba kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı un*dövülmüş ceviz içi
*tarçın*1 paket vanilya

YAPILIŞI
Elmaları soyup ikiye böldükten sonra çekirdek kısmını temizleyelim,yayvan bir tencereye dizip,her bir parçanın üzerine yarım çorba kaşığı şeker serpelim,orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirip, [dağılmadan } servis tabağına alalım.Muhallebiyi yapmak için tencereye yumurta,şeker,nişasta,un, vanilya yı alıp çırpalım,sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.Pişen muhallebiyi elmaların üzerine döktükten sonra ceviz içi ve tarçınla süsleyelip,buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder