15 Haziran 2009 Pazartesi

YARMA BUĞDAYLI YEŞİL MERCİMEK

MAZEMELER
  • 500 gr. kuşbaşı hafif yağlı et
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı aşurelik yarma buğday
  • 1 baş soğan(kıyılmış)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 litre kaynamış su
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

  1. Etleri tencereye alıp rengi dönene kadar çevirelim, tuzunu ayarlayıp üzerine suyu ekleyelim. Etler yumuşayana kadar haşlayalım
  2. Mercimek ile buğdayı iyice yıkayıp haşlanan etlere ilave edelim
  3. Etler ve buğdaylar iyice ezilene kadar yaklaşık 1.5 saat kısık ateşte pişirelim(pişerken suyu azalırsa kaynamış su ileve edebilirsinz
  4. Diğer taraftan tavada yağı kızdıralım ve soğanları yağda bembeleşene kadar kızartalım
  5. Kızaran soğanları yağıyla beraber tencereye ekleyelip bir taşım daha pişirip tuzunu ayarlayalım ve ocaktan alalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder