MAZEMELER
- 5 adet armut
 - 4_5 tane karanfil
 - 1 adet tarçın çubuğu veya 1 tatlı kaşığı toz tarçın
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 2 su bardağı su
 
SOSU İÇİN(GLAZUR İÇİN)
- 100 gr. bitter çikolata
 - 100 ml. sıvı krema
 
HAZIRLANIŞI
- Tencereye suyu, şekeri ve baharatları koyup , suyu kaynatalım
 - Baharatlarin kokusu suya geçmesi icin 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim
 - Armutları tencereye alalım ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika armutlar yumuşayana kadar pişirelim.
 - Pişen armutları sudan çıkarıp soğuduktan sonra buzlukta sosu hazırlayana kadar bekletelim(armutlar iyice soğuyunce çikolata sosu üzerinde daha iyi donuyor)
 - çikolata sosunu hazırlamak için kremayı tencerede ısıtalım içine çikolatayı parçalayarak ekleyelim, kısık ateşte çikolata kremanın içinde eriyene kadar tel yardımıyla çırpalım.
 - Sos sıcakken soğumuş armutları sapından tutarak içine batıralım ve soğuduktan sonra servis yapalım
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder