17 Haziran 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ EV PİDESİ


MAZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 14 gr yaşmaya (bir paket mayanın üçte biri)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un

(İç harcı için)

  • 2 orta boy domates
  • 3biber
  • 350gr peynir
HAZIRLANIŞI
  1. Harcı için, domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın.
  2. Peyniri ekleyip hepsini karıştırın. İsteğe göre pulbiber, kekik vs.. eklenebilir)
  3. Yoğurma kabına, maya, ılık süt ve şekeri koyup 10 dakika bekletin.
  4. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin ve 12 parçaya bölün. Her parçayı 20 cm çapında (yaklaşık bir karış) açın.
  6. Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin.
  7. Tepside bir saat mayalandırın.
  8. Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile inceltip, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün.
  9. 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
  10. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin

TARİFTEN NOTLAR

  • Yaş maya yerine kuru maya kullanacaksanız unla karıştırarak ekleyin
  • iç harcı farklı mazemelerle hazırlayarak değişik tatlar yakalayabilirsiniz(Ben birdahaki sefere ıspanaklı veya kıymalı denemek istıyorum)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder