- 1 su bardağı ılık süt
- 14 gr yaşmaya (bir paket mayanın üçte biri)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
(İç harcı için)
- 2 orta boy domates
- 3biber
- 350gr peynir
HAZIRLANIŞI
- Harcı için, domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın.
- Peyniri ekleyip hepsini karıştırın. İsteğe göre pulbiber, kekik vs.. eklenebilir)
- Yoğurma kabına, maya, ılık süt ve şekeri koyup 10 dakika bekletin.
- Erimiş olan mayanın üzerine, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 10-15 dakika dinlendirin ve 12 parçaya bölün. Her parçayı 20 cm çapında (yaklaşık bir karış) açın.
- Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin.
- Tepside bir saat mayalandırın.
- Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile inceltip, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün.
- 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin
TARİFTEN NOTLAR
- Yaş maya yerine kuru maya kullanacaksanız unla karıştırarak ekleyin
- iç harcı farklı mazemelerle hazırlayarak değişik tatlar yakalayabilirsiniz(Ben birdahaki sefere ıspanaklı veya kıymalı denemek istıyorum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder