24 Haziran 2009 Çarşamba

KABAK VE BROKOLİ SALATASI


MAZEMELER

  • 2 adet kabak( soyulmuş )
  • yarım kilo brokoli (ayıklanmış)
  • yarım demet dereotu (doğranmış )
  • 2 dal taze soğan( doğranmış )
  • zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • tuz


HAZIRLANIŞI

  1. Brokoliyi yıkayıp buharda haşlayın. veya az suyla suyunu çekene kadar tencerede pişirin
  2. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyacakla soyun. Daha sonra kabağıda yine soyacakla soyar gibi ince uzun dilimleyin
  3. Brokoliyi, kabak, soğan ve dereotu ile karıştırıp üzerine yağ ve limon suyunu ve tuzunu ekleyin(hemen servis yapmayacaksanız tuzunu servis sırasında ekleyin)

1 yorum:

  1. YASEMINCIM KAC GUNDUR KONUSAMADIK NASILSIN CALISKAN ARKAASIM;NE GUZEL SELER AMA TARIF YOK BEN SALATALARI MERAK ETTIM BI YAZSAN BELKI GELICEK MENUME KOYARIM CUNKU SALATA EKSIYIM VAR.BIDE O BIBER RULOSU EVDE YAPDIGIMIZ PEYNIRLE OLUR MU.VE KABAK HANGISI YESIL OLAN MI O BANA SANDAGADAN GETIRDIGIN MI .AY BAK SIMDI OKUYAN ACABA NE DICEK HAKKIMDA HADI COK OPTUM

    YanıtlaSil