13 Haziran 2009 Cumartesi

TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE






MAZEMELER
(köfte harcı için)
  • 500g kıyma
  • 1 çay bardağından biraz az pirinç
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
  • 1 tatlı kaşığı karbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

(Tepsiye serpmek için)

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı maydanoz, doğranmış

(Terbiyesi için)

  • 1yumurtanın sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kaşık un
  • dilerseniz 1 kaşık salça

HAZIRLANIŞI

  1. Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin. bu hamurdan küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un ve maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.
  2. Tencereye çok az yağ koyup içine 1 kaşık un ekleyin biraz kavurduktan sonra üzerine çırparak 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun.(salçalı yapmak isterseniz suyu tencereye koymadan önce 1 yemek kaşığı salçayı un ile kavurup suyu ekleyin) köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirin.

(Terbiyenin hazırlanışı)

  1. Yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın. yumurtalı karışıma azar azar köftenin suyundan ekleyip -çırpmaya devam edin (bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta yumurtalı karışımı köftelere ilave ederken yumurtanın pişmemesi) köftenin suyundan kaylaşık iki kepçe ekleyip iyice çırptıktan sonra, terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin. bir iki taşım kaynatıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder