20 Haziran 2009 Cumartesi

TAHİN PEKMEZLİ KATMER POĞAÇA





Tarifi katmer poğaçayla aynı olduğu için tekrar yazma gereği duymadım
Sadece değişiklikleri yazıyorum.
  • Hamuruna tuz koymayıp 3 çorba kaşığı şeker ekledim
  • Açtığım yufkaların ara katlarına çok az tereyağı sürdükten sonra 1 çay bardağı pekmez ile yarım çay bardağı tahini karıştırarak fırça yardımıyla her kata sürdüm
  • şekil verirken içine dövülmüş ceviz ve kuru üzüm koydum
  • pişirirken üzerine yumurta sarısı sürmedim, ayrıca hamurunda yumurta kullanmadım
  • Fırından çıkardıktan sonra bir kısmının üzerine bakl dökerek sıcak servis yaptım, kalanlarına servis yaparken pudra şekeri serpiştirdim

Sonuç hafif tatlı, besleyici ve sağlıklı oldu!

1 yorum: