23 Haziran 2009 Salı

İZMİR KÖFTE

MAZEMELER
  • 500gr. kıyma
  • 1-2 dilim bayat ekmek ( ufalanmış)
  • 1 orta boy soğan (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
  • Karabiber
  • kimyon
  • tuz
  • 2-3 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
  1. Köfte mazemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Patatesleri kalınca doğrayıp, kızmış yağda çok az kızartın(çok fazla kızarırsa suya atarken dağılabilir)
  3. Köfteleri Parmak şeklinde yuvarlayıp, kızgın yağda suyunu bırakıp çekene kadar kızartın.
  4. Salçayı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye koyun ve orta ateşte biraz çevirip, sıcak su ekleyerek sulandırın. Patates ve köfteleri salçalı suya koyup, 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder