18 Haziran 2009 Perşembe

KATMER POĞAÇA


MAZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un
  • Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 100 gr beyaz peynir

HAZIRLANIŞI

  1. Mayayı çok az ılık suyla eritin (kuru maya kullanacaksanız una ekleyin) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur hazırlayın.
  2. Mayalanmasını beklemeden önce iki parçaya ayırıp sonra herbir parçayı yediye bölün(toplam 14 parça minik hamur elde edin). Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün, ilk yedi parçayı üstüste dizerek, her parçada yağ sürme işlemini tekrarlayın. (En üsttekine yağ sürmeyin)
  3. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar açın.
  4. Bu şekilde ydişer yufkadan oluşan iki büyü yufka elde edin.
  5. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın. Tercihen bir gece en az iki saat bu şekilde tepside mayalandırın.
  6. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder