24 Haziran 2009 Çarşamba

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI


MAZEMELER
  • 14 adet orta boy domates,( yıkanmış, dörde bölünmüş )
  • 1 soğan(soyulmuş dörde bölünmüş)
  • 1 baş
  • sarımsak (soyulmuş)
  • 1 litre kaynamış su
  • tuz
  • karabiber
  • rendelenmiş kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI


  1. Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.
  2. Soğan ve sarmısakları zeytinyağı eklenmiş tencerede 2-3 dakika çevirin.
  3. Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin.
  4. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin, ve biraz daha pişirmeye devam edin
  5. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
  6. kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz

NOT domateslerin kabukları blender ile ezilmezse süzgeçten geçirebilir yada közlemeden önce kabuğunu soyabilirsiniz(ben közlemeden önce kabuklarını soydum)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder