23 Haziran 2009 Salı

SUPANGLE


MAZEMELER

  • 1 lt süt
  • 140 gr toz şeker (yaklaşık 12 yemek kaşığı)
  • 100 gr un (yaklaşık 10 yemek kaşığı hafif tepeleme)
  • 40 gr kakao ( yaklaşık 4 yemek kaşığı hafif tepeleme)
  • 200 ml çırpılmış sıvı krema100 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu bir tencereye alın.
  2. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
  3. Piştikten sonra ocaktan alın, içine bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
  4. Tencereyi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin ve karıştırarak soğutun.
  5. Soğumasına yakın içine çırpılmış sıvı kremayı ekleyin.
  6. Güzelce karıştırın. Kaselere bölüştürün.
  7. Buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder