28 Mayıs 2009 Perşembe

MUHALLEBİLİ VE MEYVELİ GÜLLAÇ



MAZEMELER
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1.5 litre süt
  • 2.5 su bardağı şeker

ARASI İÇİN

  • 1 su bardağı çekilmiş taze ceviz, fıstık, fındık tan herhangi biri
  • 2 adet kivi
  • 2 adet muz( veya dilediğiniz herhangi bir meyve)
  • 1kase muhallebi( hazır sakızlı muhallebi kullanabileceğiniz gibi sayfadaki sütlü börek muhallebisini yarım ölçek pişirip kullanabilirsiniz

HAZIRLANIŞI

  1. Yufkaları kullanacağınız tepsiye göre mutfak makası yardımıyla kesin
  2. sütü şeker ile birlikte birtaşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılıtın (hafif el yakacak sıcaklıkta olması gerekiyor)
  3. tepsiye bir güllaç yaprağı yerleştirip(parlak tarafı üste gelecek şekilde) üzerine ıslatacak kadar süt gezdirin ve bu şekilde ilk beş yaprağı üst üste döşeyin
  4. üzerine kaşık yardımıyla muhallebiyi yayın
  5. muhalebinin üzerine bir bardak çekilmiş kuru yemişin yarısını serpiştirin
  6. doğranmış meyveleri dizin
  7. kalan beş yufkayı tekrar aralarına süt dökerek tepsiye yerleştirin
  8. son olarak artan sütü en üste dökün (merak etmeyin yufkalar çok fazla süt çekiyor)

TARİFTEN NOTLAR

  1. hazırladığınız güllacı sütünü çekene kadar oda sıcaklığında bekletin
  2. sütünü çektikten sonra buzdolabında en az dört saat beklettikten sonra üzerini meyve ve kalan kuru yemişle süsleyip dilimleyerek servis yapın

1 yorum: