19 Mayıs 2009 Salı

GELENEKSEL AYVA TATLISI




MAZEMELER

(8 porsiyon için)

  • 4 adet ayva
  • birkaç damla kırmızı gıda boyası
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • çekilmiş antep fıstığı veya ceviz
  • Kaymak

HAZIRLANIŞI

  1. Ayvaları soyup ikiye bölelim ve çeirdek yuvasını çıkartalım(çekirdekleri ayıklayıp ayıralım)
  2. Yayvan bir tencereye yan yana dizip üzerlerine1 çay bardağı su, ayvaların çekirdeklerini (güzel bir renk ve kıvam katması için)ve gıda boyasını ekleyip 10 dakika harlı ateşte pişirelim(sürenin yarısında ayvaları ters çevirip her tarafının boyanmasını sağlayalım.)
  3. pişen ayvaları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirelim
  4. toz şekeri herbir ayvanın üzerine bir çorba kaşığı gelecek şekilde serpiştirelim
  5. Tencerede kalan suyu da fırın tepsisine döküp, Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatalım
  6. 175 derecede 45 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkartıp iyice soğuyana kadar folyoyu açmayalım.
  8. soğuyunca ayvaların içine kaymak doldurup fıstıkla süsleyelim
  9. tercihen soğuk servis yapalım

1 yorum:

  1. ayva tatlısını cok begendim buda benim ayva receli tarifim
    1 kilo ayva
    1 kilo seker
    yapılışı
    ayvalarımızı soyup aksamdan şekere basıyoruz sabah ocaga alıyor ve kısık ateşte pişiriyoruz ayvanın cekirdeklerini eklemekte fayda var rengini güzelleştirir ve cok şekerli olmasını istemiyenler şekeri 750 gr ma düşürebilirler afiyet olsun

    YanıtlaSil