24 Mayıs 2009 Pazar

VİETNAM USULÜ BAHAR DÜRÜMÜ (SPRİNG ROLLS)



MAZEMELER

  • yapılacak dürüm adetince pirinç yufkası (rice paper)
  • 1 adet tavuk göğüsü(içce şeritler halinde doğranmış)
  • yapılacak dürüm adetince marul yaprağı
  • 1 adet avocado(küçük küçük dilimlenmiş)
  • 1 adet havuç(ince uzun doğranmış)
  • 1 adet mısır (konserve kullanabilirsiniz
  • tuz, toz zencefil
  • soya yağı
  • arzuya göre başka zerzavatlar kullanabilirsiniz

SERVİS İÇİN

  • soya sou
  • chilli so

HAZIRLANIŞI

  1. yağı ve tavuk şeritlerini tavaya alıp suyunu bırakıp çekene kadar, tuz ve zencefil ekleyerek soteleyelim
  2. diğer mazemeleri hazırlayalım
  3. pirinç yufkalarını ılık su dolu yayvan bir kapta teker teker batırıp yumuşatalım
  4. bir pirinç yufkasını tabağa serip içine birkaç tavuk parçası ve diğer zerzavatlardan koyarak saralım.
  5. ayrı kaplarda soya sosu ve chilli ile birlikte servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder