8 Mayıs 2009 Cuma

RİKOTTO VE KABAKLI TUZLU MUFFIN


MAZEMELER
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım demet dereotu
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım paket margarin veya tereyağı( oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı rikotto peynir
  • 1 çay bardağı soyulup rendelenmiş kabak

HAZIRLANIŞI

  1. Kuru malzemelerin hepsini ( un, şeker, kabartma tozu, tuz, dereotu) karıştırın
  2. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, ve sütü mixer yardımıyla çırın.
  3. rikotto ve kabağı ekleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin.
  4. kaşıkla karıştırmaya devam ederek kuru malzemeleri diğer malzemelerle karıştırın (kek hamuru ile kurabiye hamuru arasında bir hamur elde etmeniz gerekiyor)
  5. hamuru, yağlı kağıt koyduğunuz muffin kalıplarını tepeleme doldurarak bölüştürün.
  6. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 25 dakika pişirin

TARİFTEN NOTLAR

  1. Hamurun kıvamı çok önemli, bunun için malzemelerin ölçüsüne sadık kalın.
  2. pişirirken kalıbı fırının ortasına yerleştirin ve üstünün pişmeden önce kızarmamasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder