MAZEMELER
- 350 gr. yağlı beyaz peynir
- 1 su bardağı doğranmış maydanoz
- 4 adet yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 40 cl maden suyu (iki şişe)
- 2 yumurta
HAZIRLANIŞI
- iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın.
- dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
- 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)
- ikinci yufkayı ikiye bölün. her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. üçüncü yufkayı da ikiye bölün. bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin.
- peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın.
- üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin.
- son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın.
kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın. - tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın.
- ortası kalan yufkayı tepsiye serin. kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın. böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
- tereyağını eritin. sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin. (önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırpın. karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin.
- en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin. (maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder