8 Mayıs 2009 Cuma

NEW YORK USULÜ LİMONLU CHEESCAKE




MAZEMELER

ALTI İÇİN

  • 250 gr. burçak bisküvü
  • 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)

İÇİ İÇİN

  • 750 gr.(3 paket ) krem peynir
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 180 gr. taze krema

ÜST KREMASI İÇİN

  • 1 paket ( 240 gr.) taze krema
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI

  1. Bisküvüleri rondodan geçirip toz haline getirin veya elinizle ufalayın
  2. tereyağıyla beraber iyice yoğurun
  3. kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt kesip yerleştirin ve bisküvü karışımını kalıbın içine bardak yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde bastırın bu şekilde buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
  4. Fırını 170 dereceye getirin.(ısınması için)
  5. peyniri çırpma kabına alın ve pürüsüzleşene kadar mixer yardımıyla çırpın
  6. şekeri ve kabuk rendelerini ekleyip çırpmaya devam edin.
  7. yumurtaları teker teker ( birini karışıma yedirdikten sonra diğerini kırın) mixerle karıştırmaya devam ederek ekleyin
  8. son olarak mixerin hızını düşürerek kremayı ve limon suyunu ekleyin.
  9. önceden ısıtılmış fırın telini ortanın bir alt bölmesine yerleştirin
  10. kelepçeli kalıbı buzdolabından çıkartıp karışımı ekleyin ve eşit şekilde yayılması ve içindeki havanın alınması için kalıbı birkaç defa sallayarak tezgaha sertçe vurun ( aman fazla hırpalamayın, kelepçesi açılabilir)
  11. fırın telinin üzerine yerleştirerek yaklaşık 1.5 saat pişirin.
  12. piştikten sonra soğuması için 15 dakika dışarda bekletin
  13. üst krema(sos) için tüm malzemeleri mixer yardımıyla iyice çırpın.
  14. Kekin üzerine yayın ve 20 dakika daha pişirmeye devam edin
  15. 20 dakika sonra fırını kapatıp kapısını aralık bırakarak soğutun
  16. buzdolabına alarak bir gece beklettikten sonra soğuk servis yapın

TARİFTEN NOTLAR

  1. kekin piştiğinden emin olmadan (kontrol etmek için asla fırının kapağını açmayın.( üzerinde veya ortasında ıslaklık görünüyorsa pişmemiş demektir)
  2. üzerindeki sosun üzerine başka malzemeler ekleyerek servis yapabilirsiniz( ben limon kabuğu serpiştirdim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder