11 Mayıs 2009 Pazartesi

ZEYTİN YAĞLI PAZI VE LAHANA DOLMASI



MAZEMELER

  • 1 adet sarmalık (içi kof) lahana
  • 1 demet pazı

İÇ MAZEMELER

  • 1 soğan( ince ince doğranmış)
  • 1 demet maydanoz(ince ince doğranmış)
  • birkaç dal yeşil nane (ince ince doğranmış
  • 2 adet domates(soyulup küp küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı pirinç(yıkanıp süzülmüş)
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 baş sarımsak (ezilmiş)
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

  1. İç malzemelerin hepsini karıştırıp iç harcı hazırlayalım.
  2. lahananın dış yapraklarını ayrıp orta kısmını bıçak yardımıyla(fazla zedelemeden) çıkartalım ve geniş bir tencerede birkaç dakika yumuşayana kadar haşlayalım(fazla ezilmemesine dikkat edelim)
  3. pazı yapraklarının iç damarlarını bıçak yardımıyla ayıralım ve yumuşayana kadar kaynar suda bekletip süzelim
  4. yaprakların içine iç mazemeden alıp saralım ve tencereye ortası boş kalacak şekilde düzgünce dizelim.
  5. tencereye sarmanın üzerini geçecek kadar kaynar su koyup, önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim
  6. piştikten sonra üzerine sarımsak ve naneyi yağda kızdırarak hazırladığımız sosla servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder