MAZEMELER
- 10 adet güllaç yaprağı
 - 1.5 litre süt
 - 3 su bardağı toz şeker
 - 1 çorba kaşığı gülsüyu
 - 2 su bardağı çekilmiş taze fıstık veya ceviz
 - süslemek için nar taneleri(mevsimi olmadığı için donmuş franboğaz kullandım)
 
HAZIRLANIŞI
- Sütü şeker ile birlikte birtaşım kaynatıp ılıması için bekletelim.(hafif el yakacak sıcaklıkta olmalı)
 - güllaç yaprağı büyüklüğünde derin bir tepsiye sütün birkısmını dökelim
 - ilk güllaç yaprağını süt dolu tepsiye batırıp yumuşamasını sağlayalım
 - yumuşayan yaprağı buzdolabına girebilecek bir tepsiye alıp yayalım.(parlak tarafı üste gelecek şekilde)
 - bu işlemi ilk beş yufkaya uygulayıp tepsiye dizelim
 - üzerine çekilmiş fıstık veya cevizi serpiştirelim(bir kısmını üzerini süslemek için ayıralım)
 - kalan diğer beş yufkayı tekrar aynı şekilde sütün içinde bekletip yumuşattıktan sonra tepsiye döşeyelim
 - son olarak kalan sütün içine gülsuyunu ekleyip tepsinin en üstüne dökelim
 - güllaç yaprakları bütün sütü çekene kadar oda sıcaklığında bekletelim ve buzdolabına alalım
 - buzdolabında en az dört saat beklettikten sonra dilimleyip, toz fıstık veya ceviz ile süsleyip üzerine nar taneleri serpiştirelim.
 - arzuya göre dondurma ile servis edelim
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder