21 Temmuz 2009 Salı

ETLİ RAVİOLİ (İTALYAN MANTISI)



MAZEMELER

(HAMURU İÇİN)

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su

iç mazemeleri

  • 400 gr kıyma
  • 2 kuru soğan(ince ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı karabiber

(dilerseniz peynirli veya ıspanaklı iç harç kullanabilirsiniz)

hamurun hazırlanışı

  1. 2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın.
  2. azar azar ılık su ekleyerek sert bir hamur yapın.
  3. hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.
    için hazırlanışı
  4. soğanı incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiberi karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.
  5. hamuru 4 beze haline getirin, her bir bezeyi yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın.
  6. ilk yufkanın üzerine boncuk büyüklüğünde köfteler alıp yufkanın üzerine kesilebilecek kadar aralık bırakarak dizin
  7. diğer yufkayıda aynı boyda açıp köftelerin üzerine yayın.
  8. her bir karenin içine bir köfte gelecek şekilde tırtıllı kesme aleti yardımıyla kesin.(keserken birbirine yapışacaktır)
  9. un serpilmiş bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizin
  10. kalan diğer iki bezeye de aynı işlemi uygulayın
  11. Tencerete 1 litre su, tuz, birkaç damla yağ koyun, su kaynayınca içine rivoli leri teker teker atın, yapışmamaları için ara sıra karıştırın.
  12. Bu şekilde yaklaşık 15 dakik kısık ateşte tencerenin kapağını kapatmadan haşlayın.(su yüzeyine çıkıyorlarsa pişti demektir)
  13. piştikten sonra servis yaparken üzerine dilediğiniz sosu hazırlayabilirsiniz, ben klasik sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı kullandım(mantı tadında oldu)
NOT orjinalinde domates sosu kullanılıyor.

1 yorum:

  1. sevgili yasemin yine gorusemiyoruz.manti harika gorunuyo ama nasil kolay?bilmiyorum!tarifi yazsan yapicam,lutfen hemen yaz cok optum.

    YanıtlaSil