26 Temmuz 2009 Pazar

PORTAKALLI KURABİYE



MAZEMELER

(iç harcı için)

  • 2 adet portakal kabuğu rendesi(küp küp doğranmış portakal kabuğu da kullanabilirsiniz)
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
  • 300 gr. lor veya rikotto peynir

HAZIRLANIŞI

iç harcı hazırlamak için portakal kabuğu redesini az suda kaynatıp süzün (doğranmış kabuk kullanacaksanız birkaç defa suyunu değiştirip kaynatmanız gerekebilir)

üzerine şeker ve yarım su bardağı suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin,soğuyunce peyniri ekleyip karıştırın

HAMUR İÇİN MAZEMELER

  • 250 gr. tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

(üzeri için pudra şekeri)

HAZIRLANIŞI

  1. tereyağını yoğurma kabına alıp üzerine yoğurt, toz şeker ve vanilyayı ilave edin, kabartma tozu ile unu karıştırıp üzerine ekleyin ,yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  2. fırını 180 dereceye getirin, tepsiyi yağlayın
  3. hamurdan minik parçalar kopararak yuvarlayın içine iç harcıdan birer tatlı kaşığı kadar koyarak şekil verin
  4. ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
  5. sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder