26 Temmuz 2009 Pazar

MUZLU RULO PASTA


MAZEMELER
(kek için)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu(rendelenmiş)

(krema için)
  • 1 litre süt
  • 1yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

(arası için)

  • 1,5-2 muz
  • hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI

  1. Toz şeker, yumurta sarıları, limon kabuğu rendesini mikserle çırpın.
  2. ayrı bir kapta un, nişasta , vanilya, kabartma tozunu karıştırın.
  3. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın.unlu karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. yumurta beyazlarını karışıma yavaş yavaş tahta kaşık yardımıyla yedirin
  5. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.
  6. önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (keki üç kerede rulo yapmaya çalışın)
(kremanın hazırlanışı)
  1. Tereyağı dışındaki tüm mazemeleri bi tencereye alın, çırpma teli yardımıyla çırparak sütü ilave edin.sürekli karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin.
  2. pişen kremayı ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar çırpın.
  3. krema ılıyınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)
  4. kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki üç defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.
  5. üzerine bolca hindistancevizi serpiştirin.buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

1 yorum:

  1. ellerine saglık denedim cokkk güzel oldu ve begenildi ama ben tereyagı ve yumurta kullanmadım kremasına güzel ve hafif olduuu

    YanıtlaSil