27 Temmuz 2009 Pazartesi

FIRINDA ISPANAKLI MAKARNA


MAZEMELER

  • 1 paket fırın makarnası
  • 2 demet ıspanak
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 500 ml. süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • karabiber
  • tuz
  • üzeri için kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI

  1. Makarnayı üzerindeki tarife göre haşlayın.Diğer yandan yıkanıp doğranmış ıspanakları geniş bir tavada çok az yağ ve tuzla kavurun, ıspanaklar suyunu bırakınca süzüp soğumaya bırakın.soğuyunca ezilmiş peyniri ilave edip karıştırın.
  2. haşlanan makarnayı süzüp tekrar tencereye alın üzerine bir avuç kadar kaşar rendesi ekleyip karıştırın.
  3. Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine yayın, üzerine iç harcı yerleştirin, diğer yarısını ekleyip harcın üzerini kapatacak şekild yayın.istediğiniz boyutta dilimleyin
  4. Tencereye tereyağını alıp üzerine unu ilave edin biraz kavurduktan sonra yavaş yavaş çırparak sütü ekleyin, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak beşamal sos hazırlayın
  5. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine eşit şekilde dökün
  6. son olarak üzerine kaşar rendesi serpiştirdikten sonra 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder